Stanković iskreno o sebi, Sampdoriji, Mihi: Opet sam ’pao’ na isto kao u Zvezdi

Postoje oni koji se predaju kada je teško i oni koji urade nešto kada je teško, kaže srpski trener koji se bori za optanak

09.02.2023. 09:57
  • Podeli:
Dejan Stanković_Tanjug-1667075873984.webp Foto: Tanjug

Dejan Stanković sa svojom Sampdorijom prolazi kroz teške dane i posmatra Seriju A sa dna tabele. Srpski trener je klub iz Đenove preuzeo sa namerom da ga pomakne za neku poziciju ka vrhu, ali u tome još nisu uspeli... Ukus pobede se još nije osetio, razlika je sve veća, ali se ne odustaje.

"Za početak im dugujem prvi gol i prvu pobedu kao trener Sampdorije na ovom stadionu. To je najmanje što mogu da im dam. Opstanak? Radimo na pronalaženju rešenja. Neću da plačem već ću ponosno da pokušam da odbranim našu tvrđavu i da pobedimo sledeću utakmicu ovde. Pre ili kasnije će da dođe taj gol i pobeda u Seriji A", rekao je Stanković u intervjuu za "DAZN"

I dalje je Dejan Stanković, nekadašnji fudbaler, kasnije trener, gladan pobeda i uspeha.

"Postoje oni koji se predaju kada je teško i oni koji urade nešto kada je teško. Ja sam u toj drugoj grupi. Uvek govorim istinu i uvek sam direktan. Ono što sam imao, rekao sam mojim nadređenima i to ostaje među nama. Posle toga izlazim na teren da radim. Umesto da plačem, ja tražim rešenje. Radim naporno da bismo svi zajedno bili srećni. Zajedno slavimo, patimo i pišemo nove stranice. Ne želim da jednog dana zažalim što nisam dao sve od sebe".

Stanković se predaje timu i igračima 100 odsto i sam kaže da je podjednako zaljubljeno u Sampdoriju kao i u Crvenu zvezdu.

"Spadam u grupu od 10 odsto trenera koji ulaze u ovaj posao sa strašću, željom i adrenalinom. Opet sam ’pao’ na isto. Možda će sa godinama i iskustvom da mi dođe ali za sada je ovako. I u Crvenoj zvezdi sam bio baš vezan za igrače. Bili su mi kao mlađa braća. Svaku utakmicu sam preživljavao bolno i govorio sebi: Nadam se da se sledeći put neću ovako vezati za igrače i da ću moći da budem više lucidan. Ali opet sam ponovio isto. Zaljubljen sam u ovaj tim Sampdorije, u ljude koji rade u klubu i koji su mi prirasli za srce za ova četiri meseca.

Italijane je zanimao i Stankovićev odnos sa Sinišom Mihajlovićem, nedavno preminulom fudbalskom legendom koja je karijeru stvarala i život gradila upravo u Italiji.

"Uvek sam pričao sa njim. O svemu. On je bio moja referentna tačka. Govorio mi je da idem polako i da će sve biti u redu. Pravio sam neke izbore zbog kojih me je vukao za uši i delio savete. Grdio me je kada bih pogrešio. Poput starijeg brata. Sada je bol ogroman i svako veče se molim Bogu da pruži snagu njegovoj porodici da nastave dalje. Bio sam deo njegovog života, ponoson sam na to i zauvek ću to držati u sebi. Ponosan sam što je znao koliko sam ga voleo i poštovao", emotivno je rekao Stanković.

Pamti Deki savete koje mu je Miha davao:

"Ima ih mnogo, kao naprimer: ’Nikad nemoj da žališ zbog onoga što si uradio već zbog onoga što nisi’. To su Sinišine reči koje možete da koristite u svakom kontekstu. Fudbalskom i životnom", zaključio je Stanković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()