Švajcarci na kolenima: Englezi bez greške u penal seriji za polufinale Evropskog prvenstva

Pobednik je odlučen nakon penala

06.07.2024. 20:42
  • Podeli:
engleska svicarska reuters-66898ddcee91c.webp Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva. Oni su u četvrtfinalu nakon izvođenja jedanesteraca bili bolji od Švajcaraca. Nakon regularnog dela rezultat je bio 1:1, a nakon penala 5:3.

Obe ekipe su u meč ušle sa dosta opreza, a prvi napad vredan pomena bio je švajcarski koji ipak nije završen udarcem. Isto se dogodilo i posle napada Emboloa.

Na drugoj strani, udarac Rajsa bio je izblokiran, da bi se isto dogodilo i sa pokušajem Mejna nakon čega napad koji je inicirao Saka nije okončan šutem.

"Gordi albion" je u jednom trenutku uspeo da nametne svoj ritam, međutim niko od ekipa nije uspeo da ozbiljnije ugrozi gol rivala.

O tome kakvo je prvo poluvreme izgledalo govori i podatak nismo videli nijedan udarac u okvir gola, a najopasniju priliku u samom finišu imao je Mejnu čiji je udarac posle prodora Sake u poslednjem trenutku izblokirao Džaka.

U drugom poluvremenu potpuno druga priča, pokušavali su Švacarci, a to im se isplatilo u 75. minutu. Embolo je pogodio mrežu Pikforda, pa je usledilo zasluženo slavlje selekcije Murata Jakina. Englezi su poptuno stali, apsolutno su nestali u drugom poluvremenu sa terena.

AP PhotoAndreea Alexandru

Ipak, slavlje nije dugo trajalo. Samo pet minuta kasnije, Englezi su izjednačili. Probio je Saka sa krila, ušao ka sredinini i negde sa ruba kaznenog prostora pogodio donji dalji ugao Zomerovog gola. Čuvar mreže Švajcarske kao da nije dobro video let lopte, nije ni stigao da interveniše za 1:1 što je bio rezultat nakon regularnog dela utakmice.

Udarac Rajsa i odbrana Zomera bilo je sve uzbudljivo u prvih 15 minuta pdoružetka. U drugom produžetku Švajcarci su bili konkretniji, opasno su napadali sa desne strane, Vidmer je ubacio pred gol ka Zakariji, ispred koga se u poslednji čas isprečio defanzivac Engleza.

Do kraja drugog produžetka nije bilo većih uzbuđenja pa je pobednik odlučen nakon penala gde su Englezi bili bez greške 5:3.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()