Vučić kritikovao FSS, Zvezdu i Partizan: Ogroman novac dajemo, a nema rezultata

Predsednik najavio velike promene u Fudbalskom savezu

26.06.2024. 19:06
  • Podeli:
aleksandar vučić, orlovi, fudbalska reprezentacija srbije, fudbalerri srbije, 11 jun 2024 - foto Instagram buducnostsrbijeav-66687c05baa59.webp Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Fudbalska reprezentacija Srbije je doživela pravi neuspeh na Evropskom prvenstvu gde nisu prošli grupu, pošto su osvojili tek dva boda iz tri utakmice, što je naišlo na žustre kritike sa svih strana.

Ovo je prokomentarisao i predsednik republike Srbije, Aleksandar Vučić.

"Nisam rekao ništa oko selektora niti bilo koga drugog, sem da očekujem velike promene u fudbalu, sveukupne, kao i rukometu. Zato što mi ulažemo mnogo novca, kao što ću reći, očekivao sam bolji rezultat u Evroligi od oba naša košarkaška kluba, imajući u vidu nivo investicija Srbije. To je sve što imam da kažem, moj posao je da brinem o tome, zan ovac koji smo uložili, da vidimo da li je novac vraćen. Zato smo ćutali posle Katara, pa smo ćutali, okej, izgubili smo, izvući ćemo pouke za sledeći put ", rekao je Vučić.

Potom, ukazao je na probleme naše selekcije, odnosno, toga šta se desilo u Kataru.

"Jedva prođemo kvalifikacije, damo koliko golova u poslednjim minutima u najlakšoj grupi, pa odemo opet u jednu od najlakše grupe, pa ne možemo da pobedimo one koji su dva ili tri puta jeftinije od nas. Čekajte, imamo dublji problem imamo, sad ćemo to da rešavamo, da li će biti sutra ili prekosutra, nećemo vrele glave rešavamo, nećemo emocije, hoću da sagledamo sve, nemamo previše stručnjaka, osim što smo svi stručnjaci. Ja ne pričam o tome, ja pričam koliko ulažemo i šta očekujemo, ne znam ko je kako igrao, niti me interesuje, to može da interesuje vas, mog Vukana, ja vidim rezultat za Srbiju".

REUTERS

Na kraju, dobio je pitanje i o tome, da li ga je neko iz saveza zvao?

"Bio sam na sastancima, ne očekujem poziv. Oni čekaju, kako oni kažu, pošto poznaju moj psihološki profil, pustićemo da se Vučić odljuti, pa ćemo onda razgovarati, a oni ne znaju da ono što sam saopštio da su stabilne i temeljne odluke koje nemaju veze sa ličnim odnosom, kako vidim srpski sport, kao šmo uradili multifunkcionalnu dvoranu, kao što radimo mnogo hala, kad ulažemo novac, hoćemo rezultate. Nemojte da smetnete sa uma, da smo mi od Olimpijada u Pekingu i Londonu imali 3 i 4 medalje, imali 8 i 9 u Brazilu i Japanu, sad je cilj 10".

" Moramo da rastemo, ulažemo veliki novac, kao što drugi ulažu i to je to. Mnogo hvala što pratite, to je politika države, tu nema esta za lični odnos, nekog volim, nekog ne. Neko mi se sviđa ili ne. Nema toga, ima rezultat i to je to, imaš rezultat, nemaš rezultat. Neću da diskutujem o tome, da li je adekvatno, mi rezultatom nismo zadovoljni, na stranu što problemima u klubovima gde Zvezda i Partizan ne daju mlade igrače, to je dodatni problem, a da ne pričamo o finansijskom stanju fudbalskih i košarkaških, ali to su problemi države. Niko ulaže, nijedna država ne ulaze u košarkaške i fudbalske kao naša država. To je na žalost ovih manjih, damo sitno Vojvodini, Nišu, Kragujevcu, nažalost..."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()