Grbićeva ekipa nemoćna: Srbija nanela Poljskoj prvi poraz

Srpskim odbojkašima je ovo druga pobeda od početka Lige nacija

11.06.2023. 10:09
  • Podeli:
Odbojkaški savez Srbije-6485808b724fb.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je reprezetnaciju Poljske u četvrtom kolu Lige nacija sa 3:0 u setovima (25:21, 25:19, 25:14).

Srpskim odbojkašima je ovo druga pobeda od početka Lige nacija, dok su Poljaci doživeli prvi poraz.

Srbija je kao i na meču protiv Japana bolje otvorila utakmicu i slavila u prvom setu sa 25:21. Poveli su izabranici Igora Kolakovića sa 4:0 na startu prvog seta i tu prednost do kraja seta nisu ispuštali.

U drugom setu smo gledali veliki prokret Srbije. Poljska je počela set sa prednošću od 5:0, ali se Srbija nije predavala i postepeno smanjivala prednost rivala, da bi prvu prednost u ovom drugom setu imala kada je povela sa 12:11. Posle toga je bilo dosta lakše, jer je Srbije time čini se slomila otpor rivala i do kraja seta samo povećavala prednost, da bi se na kraju drugi set zavšio sa 2519.

Treći set nije počeo kao prethodna dva, kada je jedna reprezentacija imala veliku prednost. Srbija je osetniju razliku imala kada je na semaforu stajalo 9:4, ona kako je set odmicao samo rasla, i ovaj poslednji set u ovom meču je Srbija i najubedljivije dobila sa 25:14.

Srbije se posle četiri kola nalazi na sedmom mestu sa skorom od dve pobede i dva poraza.

Posle ove utakmice Srbije je završila ciklus Lige nacija koji se igra u Nagoji.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()