Dejan Milojević i u NBA ligi svima bio kao brat: Neverovatno ljudsko biće

Na vest o smrti srpskog košarkaša i trenera svakoga "duša zaboli", Lejkersi posvetili minut ćutanja

18.01.2024. 09:38
  • Podeli:
dejan milojević Antonio AhelATAImages-65a8d90803ae0.webp Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Ne tuguje samo Srbija za iznenadnim i preranim odlaskom Dejana Milojevića. U bolu i neverici je ceo košarkaški svet, a iz NBA lige, u kojoj je kao trener proveo poslednje godine karijere, stižu emotivne poruke kakve malo ko zasluži za života.

Nekada igrač, kasnije trener, a pre svega prijatelj ostavljao je najpozitivniji utisak gde god da je živeo, s kim god da je igrao i s kim god da se družio. Američka legenda Andre Iguodal (39), osvajač četiri NBA prstena, nekadašnji saigrač Lebrona, Duranta, Hardena, koji se penzionisao u Goledn Stejtu 2023, klubu u kom je upoznao Dejana Milojevića oprostio se od srpskog prijatelja biranim rečima:

"Tužan sam zbog gubitka mog brata Dejana Milojevića. Bio je neverovatno ljudsko biće. Upućujem saučešće i molitne njegovoj porodici, neka počiva u miru", napisao je Andre Iguodala na svom Tviter porfilu.

I on nije jedini. Oglasili su se preko društvenih mreža mnogi aktivni i bivši NBA igrači. 

"Moje misli i molitve su upućene porodici trenera Milojevića i celoj organizaciji Golden stejta. Užasan gubitak za NBA zajednicu", napisao je kao Karl Entoni Tans (26), igrač Minesote, nekada prvi pik na draftu.

Vasilije Micić , nekada igrač Mege pod vođstvom Dejana Milojevića, danas igrač Oklahome, oprostio se od svog nekadašnjeg trenera. Plejmejker Srbije nije zaboravio Dekija, i još veću utehu našao je u prijateljskom zagrljaju sa Bogdanom Bogdanovićem protiv koga je igrao u tužnoj NBA noći.

"Dobri moj Deki. Počivaj u miru. Hvala ti za sve", napisao je Micić ispod svoje i Milojeve slike na Instagrmu.

Tom Tibod, trener Njujork Niksa, pred utakmicu u "Garden centru", tokom obraćanja medijima, posvetio je vreme i da pomene Dejana Milojevića.

"Tragičan gubitak. Bio je veliki ambasador igre. Naše misli i molitve su upućene svima u klubu i njegovoj porodici“, rekao je Tibod.

U "Stejpels centru" Los Anđeles Lejkersi utakmicu su počeli minutom ćutanja u znak poštovanja prema smrti kolege iz Golden stejta, a na video bimu je bila Milojevićeva crno-bela slika sa loptom u rukama. 

Isto to su uradili i svi ostali klubovi u svojim dvoranama. Tuga se osetila na svim tribinama širom SAD. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()