Druge utakmice polufinala Superlige u košarci: Partizan i Zvezda traže pobedu za još jedno finale

FMP će dočekati Crvenu zvezdu od 18.00, Mega će ugostiti Partizan od 20.00

27.05.2024. 07:51
  • Podeli:
derbi UNA-6645111fdb204.webp Foto: UNA

Na programu su druge utakmice plej-ofa domaće KLS Super lige Srbije. FMP će u drugom meču polufinalne serije dočekati Crvenu zvezdu od 18.00. Mega će ugostiti Partizan od 20.00.

Večiti rivali imaju vođstvo od 1:0 u seriji. Crvena zvezda je savladala FMP 97:87 u prvom meču, Partizan je pobedio Megu 82:72.

Mega, Partizan i Crvena zvezda direktni su učesnici polufinala Super lige, dok je FMP jedini tim koji se kroz doigravanje izborio za mesto u završnici šampionata Srbije.

Tim iz Železnika je u osmini finala bio bolji od Vojvodine sa 2:0, da bi u četvrtfinalu istim rezultatom nadigrao čačanski Borac koji je prethodno pobedio Spartak iz Subotice, osvajača ABA2 lige i budućeg člana regionalne elite.

Klubovi u Superligi imaju pravo na maksimalno četiri stranca po ekipi. Polufinale, kao i finale, od 2021. godine igra se na dve dobijene utakmice.

Zvezda i Partizan će tražiti trijumfe u drugim utakmicama kako bi obezbedili novo finale u sezoni. Ukoliko crno i crveno-beli dođu do pobede igraće treće međusobno finale, posle Kupa "Radivoj Korać" i ABA lige.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()