Majami odmah pravi razliku: Ekipa sa Floride slavila u Bostonu

Ni Seltiksi, kao ni mnogi prethodnici, nisu imali lek za sjajnog Džimija Batlera

18.05.2023. 08:41
  • Podeli:
Košarkaši Majamija-6465c8614d149.webp Foto: AP Photo/Michael Dwyer/Tanjug

Majami u finalu Istoka odmah napravio brejk i to u Bostonu, na gostovanju velikom favoritu NBA lige. Hitsi su prvi meč dobili sa 123:116 i napravili još jedno iznenađenje na putu do titule. 

Boston Seltiksi su poslednja ekipa koja nije imala lek za sjajnog Džimija Batlera koji je sa 34 poena, sedam asistencija i pet skokova vodio goste do trijumfa, a najviše se istakao u trećoj deonici u kojoj je Majami ubacio čak 46 poena i dobio je 21 razlike.

Bam Adebajo je sa 20 poena najviše pomogao Batletu, a dodao je i osam skokova. Gejb Vinsent, Maks Strus, Kaleb Martin i Kajl Lovri su, zanimljivo, meč završili sa po 15 ubačenih poena.

Džejson Tejtum je sa 30 poena i sedam skokova bio najbolji u redovima Seltiksa. Džejlin Braun je imao učinak od 22 poena i devet skokova, Brogdon je ubacio 19, Vilijams je imao 14, a Markus Smart 13 poena i 11 asistencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()