Mega stavila tačku na 2023. godinu u ABA ligi: Beograđani kod kuće ukrotili "zmajeve"

Mega u narednom kolu gostuje Borcu, dok će Cedevita Olimpija dočekati Crvenu zvezdu

31.12.2023. 14:50
  • Podeli:
kk mega, kk cedevita olimpija, aba liga - 31 dec 2023 - foto ABA League j-t-d Dragana Stjepanovic-659170a4a0f01.webp Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Košarkaši Mege pobedili su danas Cedevitu Olimpiju sa 97:86, u poslednjem meču 14. kola ABA lige i poslednjoj utakmici regionalnog šampionata u 2023. godini.

Mega sad ima skor 7-7, a Cedevita 10-4 i deli drugo mesto sa Partizanom. 

Gosti su bolje otvorili meč i vodili 23:14 posle 10 minuta igre, ali je na poluvremenu bilo 42:41 za Megu. 

Domaćin je u trećoj deonici uspeo da odbije nekoliko naleta Cedevite Olimpije i u poslednjih 10 minuta uđe sa plus tri (65:62). Četiri minuta pre kraja Mega je imala plus osam (81:73) i tad je bilo jasno da će ostvariti pobedu. 

Stefan Miljenović je predvodio Megu do pobede sa 28 poena, Nikola Đurišić je dodao 18, Uroš Plavšić 15, a Petar Kovačević 10.

Džastin Kobs je bio najefikasniji u Cedeviti Olimpiji sa 22 poena. Jaka Blažič je dao 18, Karlo Matković 15, Divejn Stjuart 11, a Gregor Glas 10.

Mega u narednom kolu gostuje Borcu, dok će Cedevita Olimpija dočekati Crvenu zvezdu.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()