Micić presrećan u Oklahomi: Devet godina se pripremam za ovo

Sve dobro što sam čuo pre dolaska mogu sada da potvrdim, kaže debitant u NBA ligi

03.10.2023. 10:39
  • Podeli:
Vasilije Micić-651bd326a7072.webp Foto: Profimedia

Košarkaš Oklahome Vasilije Micić jedva čeka da počne njegova prva sezona u NBA ligi. Sve je podredio tome i na Medija deju, svog novog tima, nije skrivao da je srećan što je u redovima Tandera, prenosi Forbs sa Medija deja Oklahome.

"Ovog leta odlazak u NBA se nije dovodio u pitanje, jer sam osećao da sam dostigao najviši nivo u Evropi što je teško. Veoma sam srećan što se ovo konačno dogodilo jer sam iskreno radio devet godina da bih stigao u NBA, tako da mislim da je bilo vredno toga", rekao je Micić na Medija deju.

Srpski košarkaš ima samo reči hvale za svoju novu sredinu i klub u kom je trenirao tokom leta. 

"Pre nego što sam došao čuo sam mnogo pozitivnih stvari o organizaciji od drugih ljudi, posebno od Srba koji su već bili u NBA. Svi su imali veoma pozitivne komentare i mišljenja. Potpuno se slažem sa njima", dodao je Micić.

U teretani se sve prepoznaje

On je prethodnih pet sezona nastupao za Efes sa kojim je osvojio dve titule u Evroligi. 

"Mislim da je ova organizacija, veoma, veoma dobra u smislu objekata, pristupa igračima. Svaki dan kada dođem u teretanu osećam da svi daju sve od sebe tog dana. To daje dodatnu motivaciju. A onda igrači, oni su tako skromni, toliko su konkurentni i spremni za rad", rekao je srpski košarkaš.

Poziv stigao na vreme

Micić je naveo da dolaskom u Oklahomu želi novi izazov. 

"Osećam se kao da moram još jednom da izazovem sebe, a rekao sam i treneru, osećam da mogu da budem možda ove godine najinteresantniji momak na terenu iako sam stariji od drugih. Da, to je glavna stvar koja me pokreće. Kada tamo dostignete neki nivo uspeha, na neki način želite da proširite svoj potencijal, i mislim da je ovaj poziv stigao na vreme. Kao što sam rekao, da nisam dobio ovu ponudu, verovatno bih ostao tamo do kraja. Ali sa uslovima koje su mi dali i poštovanjem koje su mi do sada pokazali u Tanderu, osećam da je više nego dovoljno da dođem i izazovem sebe", zaključio je Micić.

Micić je tokom leta potpisao trogodišnji ugovor sa Oklahomom. Filadelfija je 2014. godine izabrala Micića na NBA draftu, ali je 2020. trejdovao prava na srpskog košarkaša ekipi iz Oklahome. 

Micić je pre Efesa igrao za Žalgiris, Tofaš, Crvenu zvezdu, Bajern i Megu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()