Ništa od finala: Mega izgubila od Reala u polufinalu Evrolige

Za trofej Evrolige u konkurenciji igrača do 18 godina boriće se Real i Pariz

25.05.2024. 17:01
  • Podeli:
juniori mege euroliga-6651fc1770845.webp Foto: EUROLEAGUE

Košarkaši Mege do 18 godina odigrali su odlično u Berlinu, ali nisu uspeli da stignu do finala Evrolige. Nepremostiva prepreka je bio Real iz Madrida, ali su pali Milano i Ulm.

Mega je u prvom meču finalnog turnira slavila protiv Ulma sa 101:70. Ognjen Srzentić je postigao 18, Abdramana Sibe 16, Urban Kroflić i Ognjen Nikolić po 14 poena.

U drugoj rundi, koja je ujedno bila odlučujuća, kada je reč o plasmanu u finale, Mega je posle velike borbe poražena od Reala sa 60:55. Prevagu na tasu Reala doneli su Mitar Bošnjaković sa 16 i Egor Demin sa 13 poena. Kod Mege, koja je sedam minuta pre kraja vodila sa 43:40, najefikasniji su bili Urban Kroflić i Džek Kajič sa po 14, odnosno Aleksandar Vojinović sa 13 poena.

FOTO: KK MEGA BASKET

U poslednjoj rundi, Mega je slavila protiv Olimpije iz Milana sa 96:75. Raspoloženi za igru u napadu, bili su Ognjen Nikolić sa 19, Džek Kajil sa 18, Urban Kroflič sa 15, Abramanane Sibi sa 14 poena.

Za trofej Evrolige u konkurenciji igrača do 18 godina, boriće se Real i Pariz.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()