Pešić: Nije tačno da otkažu oni koji ne vole reprezentaciju, hvala Kaliniću i Lučiću

Selektor je izneo očekivanja pred Olimpijske igre

24.06.2024. 19:15
  • Podeli:
srbija kss-6679c030abcaa.webp Foto: KSS

Selektor Srbije Svetislav Pešić obratio se medijima na okupljanju košarkaške reprezentacije pred Olimpijske igre u Parizu.

On je izneo i očekivanja pred OI.

"Mi uvek polazimo od realnih ciljeva koje postavljas pred ekipu. I realni ciljevi su teško ostvarivi. Mi se nalazimo u procesu, na njegovom početku, da pripremimo ekipu za ono što je očekuje. Ja sam tu da dopunim Bogdana. Olimpijski turnir nikada do sada nije bio jači. Od 12 ekipa, koliko je učesnika, samo dva, možda, samo Japan i Južni Sudan nemaju to iskustvo. Igrali smo sa Južnim Sudanom u Manili pa nije to tako izgledalo. Biće to izazovan turnir, vrlo kratak. Ako bude kako mi to želimo, biće šest utakmica. Svih 10 su za mene kandidati za medalje. Što se nas tiče, iako ste vi već postavili ciljeve ja ne moram. Mi imamo neke druge prioritete. Za nas bi svaka medalja bila zlatna. Da nadopunim opet Bogdana, hemija je najvažniji deo u ovom procesu u kom se mi nalazimo. Prioritet je na tome, a nakon toga, rezultat ne zavisi samo od nas. To je apsolutna posvećenost, izvršavanje zadataka, sve zavisi od stručnog štaba i svih u procesu do početka OI", kaže selektor.

Selektor nije zabrinut zbog toga što je Amerika u našoj grupi.

"Velikih promena neće biti, generalno, ne znam da li imate te podatke. Mi smo napravili najbolje procente za tri poena, bili treći po broju asistencija. Bili smo treći po broju postignutih koševa u Manili, ovde će biti jači protivnici, ne treba očekivati da to bude 95 poena, ali ćemo da radimo na tome. Imamo talenta u napadu, ali svi vi koji dublje ulazite u košarku, vi znate da to počinje dobro. Ne možemo da se suprotstavimo ekipama koje su na našem nivou samo napadom. Odbranom kontrolišemo sudbinu. Možda se ne bismo složili, ova američka ekipa, mi se ne bavimo, niti se bavim, niti hoću da pričam, sa igračima. Ovo je jači tim od drim tima iz Barselone, bio sam sa Nemcima tamo. Nije moglo da se veruje da takvi igrači postoje, to je bila 1992. godina, a ovo je 2024. godina. Košarka je jedan od sportova gde smo kao ekipno napravili najviše. To ne znači da sve ekipe neće da se pripremaju, kao što se u Barseloni nisu svi pripremali, nego su se slikali. A mi nećemo da se slikamo. Biće to interesantno da vidimo posle toliko godina gde je sada ta košarka van NBA i NBA košarka. To je za nas jedan izazov apsolutni, ali koncentracija ostaje na Francuskoj, Kanadi, mi ne znamo da li je u grupi sa nama Italija, Portoriko, Litvanija, mi moramo za Pariz da pobedimo dve utakmice. To je naš fokus. Kada dođu Amerikanci, lako ćemo sa njima", objasnio je Pešić.

Upitan je i o otkazima Vladimira Lučića i Nikole Kalinića.

"Kalinić i Lučić... Naravno, sa moje strane, pretpostavljam i sa strane predsednika i saveza, njima se odaje priznanje za sve što su uradili za reprezentaciju. Dođe vreme kada, iz različitih razloga, prioriteti su drugi. Dolaze i godine i povrede. Ono što sam ranije pokušavao da objasnim. Nije baš tačno da ti momci koji nekada otkažu ne vole svoju zemlju, da ne navijaju za svoju zemlju... Kada si odgovoran prema sebi, preuzimas odgovornost i za druge. Ako nisi spreman da odgovoriš zahtevima, onda ne dolaziš. Onda je uvek bolje da napraviš pauzu ili da se povučeš. Ako je to uopšte bitno, odajem im priznanje", zaključio je Pešić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()