Hamilton: Nikome u Formuli 1 nije potrebna dominacija jednog tima

Imaš prednost jer budžet za ovu godinu trošiš za sledeću, kaže vozač Mercedesa

30.06.2023. 13:04
  • Podeli:
lewis_hamilton  reuters-1664870014580.webp Foto: Reuters

Britaski vozač Mercedesa u Formuli 1 Luis Hamilton izjavio je da dominacija jednog tima ne treba nikome u "najbržem cirkusu na svetu".

Mercedes je pre mesec dana predstavio novi koncept i unapređenja bolida na trci za VN Monaka, a vozači ovog tima Luis Hamilton i Džordž Rasel su nedelju dana kasnije osvojili drugo i treće mesto na VN Španije. Ipak dominacija Red Bula se tokom sezone nastavlja.

"Imao sam sreću da sam i ja imao jedan od tih perioda, a Maks ga sada proživljava. Tako izgledaju stvari i to će se nastaviti. Jer kada imaš takvu dominaciju u šampionatu, preko 100 bodova prednosti, onda možeš, umesto da razvijaš ovosezonski bolid, ranije da kreneš u razvijanje bolida za sledeću sezonu. Ti već imaš prednost jer budžet za ovu godinu trošiš za sledeću i time se stiče prednost u odnosu na konkurenciju. Lično, mislim da nam to ne treba u ovom sportu", istakao je Hamilton.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()