U Ukrajini poginuo dvostruki evropski šampion u dizanju tegova

Smrt Pelešenka potvrdio Ukrajinski savez dizača tegova

06.05.2024. 18:02
  • Podeli:
Pelešenko Instagram oleksandr_pielieshenko_-6638fea66be67.webp Foto: INstagram@oleksandr_pielieshenko_

Ukrajinski Savez dizača tegova saopštio je danas da je olimpijski dizač tegova Oleksandar Pelešenko poginuo u ratu.

"Sa velikom zalošću vas obaveštavamo da je danas srce nagrađivanog ukrajinskog sportiste, dvostrukog šampiona Evrope u dizanju tegova, Oleksandra Pelešenka prestalo da kuca. Izražavamo najdublje saučešće njegovoj porodici i svakome ko je poznavao Oleksandra", piše u saopštenju Saveza na društvenoj mreži Instagram.

Pelešenko je osvojio četvrto mesto u dizanju tegova na Olimpijskim igrama 2016. godine, a olimpijski sportista Vladislav Geraskevič je naveo da je oko 450 ukrajinskih profesionalnih sportista umrlo do sad u ratu, piše Gardijan.

"Ovi ljudi bi trebalo da razvijaju sport naše zemlje i da žive svoje živote, ali sada bivaju ubijeni. U isto vreme, ruski sportisti koji podržavaju rat se sada takmiče u međunarodnim sportovima. Ne razumem kako je to moguće. To je ludilo", dodao je Geraskevič.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()