Alkaraz doživeo povredu i predao meč u Rio de Žaneiru: Šta ovo znači za Đokovića?

Peh za mladog Španca

21.02.2024. 09:13
  • Podeli:
karlos alkaraz, oktobar 2023 - foto AP Photo Andy Wong tanjug-65422a81864d7.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Španski teniser Karlos Alkaraz se povredio u duelu sa Tijagom Monteirom pa je duel predao posle samo dva gema. Popularni "Karlitos" je doživeo peh prilikom jedne promene pravca kada je iskrivio skočni zglob i nije više mogao da nastavi meč.

Na budućoj ATP listi Novak Đoković će dodatno uvećati prednost u odnosu na Alkaraza. Razlog tome su što je Španac ispao u polufinalu na ATP turniru u Buenos Ajresu, pa se povukao sa ATP turnira u Rio de Žaneiru zbog povrede. Španac tako već drugu uzastopnu nedelju gubi bodove na ATP listi.

Alkaraz je izvrnuo zglob nakon samo dva odigrana poena, zatražio je medicinski tajm-aut, pa potom uspeo da dođe do brejka. Međutim, na kraju je, ipak, morao da preda meč brazilskom teniseru Monteiru.

"Vratio sam se u igru da vidim da li je moguće da nastavim ili ne. Pričao sam sa fizioterapeutom na terenu i odlučili smo se da nastavim sa igrom i da vidimo da li će stvari krenuti na bolje. To se nije desilo, pa smo se odlučili da budemo pažljivi i napustimo zbog predostrožnosti", objasnio je Alkaraz.

Alkaraz se oglasio povodom povrede i rekao da ona nije ozbiljnije prirode.

"Takve stvari se dešavaju, češće na šljaci. Nije bio problem teren, povredio sam se pri promeni pravca. Takve stvari se dešavaju na podlogama ove vrste", zaključio je Alkaraz.

Monteiro je istakao da je čudan osećaj proći dalje nakon samo dva odigrana gema protiv Alkaraza.

"Na terenu nije delovalo tako ozbiljno, ali onda sam video na velikom ekranu i bilo je loše. Sada mogu samo da navijam za njegov oporavak, on je zvezda, dominantan u njegovoj generaciji", rekao je Monteiro. 

Španac je, pre turneje u Južnoj Americi, za Đokovićem zaostajao svega 600 bodova, međutim, u Argentini je izgubio 150 bodova, a sada će još 300.

Đoković ostaje na 9855 ATP bodova, dok će Karlos Alkaraz sledećeg ponedeljka imati 8805. Razlika je tako narasla na 1050 bodova.

Iza Alkaraza će biti Janik Siner zato što Danil Medvedev ove sedmice gubi bodove pa će ga Italijan prestići.

Naredne sedmice slede turniri u Dubaiju i Akapulku koje preskaču samo Đoković, Alkaraz i Siner, dok od 4. marta kreće Indijan Vels.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()