Do kada je Đoković sigurno prvi?

Zaradio poene na Mastersu u Monte Karlu

14.04.2024. 08:14
  • Podeli:
novak đoković monte karlo profimedia-66180791de6af.webp Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je završio takmičenje u Monte Karlu u polufinalu, ali je zaradio dodatne bodove na ATP listi.

Prvi igrač sveta je prošle sezone eliminisan u trećem kolu, tako da je protekle sedmice u Kneževini sakupio novih 310 poena.

Najbliži pratilac Janik Siner je, takođe, ispao u polufinalu, ali je i on zaradio 40 poena, tako da će od ponedeljka zaostajati 1.285 bodova za srpskim asom.

Sve ovo znači da je Novak sigurno prvi do 20. maja, dan nakon završetka Mastersa u Rimu.

Novak i Janik nisu igrali u Madridu prošle sezone, dok je Đoković u Rimu ispao u četvrtfinalu, a Siner u osmini finala.

Teorijski, Siner će uz dobre rezultate na oba ova turnira pred Rolan Garos, moći da prestigne Novaka, koji još uvek nije odlučio gde će nastupiti uoči drugog Grend slema u sezoni.

Inače, u Top 10 doći će do pomerenja, a novi-stari član postaće Stefanos Cicipas, koji od 15.00 igra protiv Kaspera Ruda u finalu Monte Karla.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()