Đoković obara rekorde u novim oblastima: Apsolutni vladar broja 1

Srpski teniser je započeo 413. nedelju na vrhu, ali to nije sve

19.02.2024. 12:51
  • Podeli:
novak đoković, australijan open - 19 jan 2024 - foto AP Photo Asanka Brendon Ratnayake Tanjug-65aad1fe80861.webp Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Novak Đoković započeo je svoju 413. sedmicu na prvom mestu i po vremenu provedenom na vrhu ATP liste apsolutni je rekorder.

I ne samo što je po tom aspektu bez ikakvog premca, nego je ovaj ponedjeljak označio još jednu kategoriju u kojoj srpski teniser ponovo ''stoji'' sam.

Naime, ovo će biti Đokovićeva 189. nedlelja na prvom mestu posle 30. godine života.

On ima više nedelja provedenih na prvom mestu nego svi ostali teniseri od 30 godina, zajedno: Nadal, Federer, Marej, Lendl, Konors imaju ukupno 188 sedmica na vrhu ATP liste.

Srbin je već po ukupnom broju sedmica daleko u prednosti u odnosu na sve ostale tenisere, a ovaj podatak samo ističe njegovu dugotrajnost u profesionalnom sportu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()