Đoković od ponedeljka ponovo prvi na ATP listi

Srbin će sutra osvanuti kao prvi na ATP listi sa 7.595 poena

11.06.2023. 18:52
  • Podeli:
Nole_Thibault Camus AP Tanjug-6485fa0f39f0b.webp Foto: Thibault Camus / AP / Tanjug

Najbolji teniser planete Novak Đoković, jedini sa osvojena 23 grend slema u istoriji, od sutra će ponovo biti svetski broj jedan na ATP listi pošto će preuzeti to mesto od Španca Karlosa Alkataza. 

Srbin će sutra osvanuti kao prvi na ATP listi sa 7.595 poena, dok će Španac sa 7.175 bodova pasti na drugo mesto. 

Đoković će tako sutra započeti 387. nedelju na čelu ATP liste, odavno je po broju nedelja na vrhu rekorder, a sad samo popravlja sopstveni rezultat.

Španski teniser Rafael Nadal među prvima je čestitao Novaku Đokoviću na osvajanju 23. pehara na grend slem turnirima. 

"Mnogo čestitki na ovom neverovatnom dostignuću. 23 je broj koji je pre nekoliko godina bilo nemoguće i zamisliti, a ti si do njega stigao, uživaj sa svojom porodicom i timom", napisao je Nadal koji je osvojio čak 14 pehara u Parizu, ali ove godine zbog povrede nije mogao da igra.

Australijski teniser Nik Kirjos izrazio je danas na Tviteru oduševljenje igrom Novaka Đokovića u finalu Rolan Garosa.

Kirjos je napisao "Novak" i stavio smajli za smrzavanje, kojim je aludirao da Srbin igra "da se smrzneš". 

Kirjos i Đoković su dugo bili "neprijatelji" i često su imali sukobe, ali pre dve godine se sve preokrenulo i njih dvojica sad imaju izuzetan odnos, što Kirjos stalno ističe na društvenim mrežama i u intervjuima. 

Đoković je u Finalu Rolan Garosa ranije danas pobedio Norvežanina Kaspera Ruda i osvojio rekordni 23. Grend slem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()