Fric nikada nije ni zapretio Đokoviću: Ne mogu Novaka da krivim

Protiv drugih sam išao napred, nazad, a sa njim uvek jednosmerno, kaže Amerikanac posle plasmana u četvrtfinale

21.01.2024. 13:24
  • Podeli:
Tejlor Fric-65ad0d0774406.webp Foto: AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake/Tanjug

Tejlor Fric je u osmini finala Australijan opena pobedio Stefanosa Cicipasa 6:1, 6:4, 6:4. i zakazao susret sa Novakom Đokovićem koji je uhvatio takav zalet da je iz meča u meč sve sigurniji i bolji. A svima su poznate ambicije srpskog tenisera na putu ka odbrani titule u Melburnu. 

Svestan je Amerikanac da je u prethodnim mečevima, sa najboljim teniserom sveta, bio veoma inferioran.

"Ako pobedim nekog osam puta u nizu, prilično bih bio siguran. Rekao bih i ja isto šta i Novak. Ne mogu da ga krivim. Mislim da su mi uslovi ovde bolji nego na Ju Es openu ili Sinsinatiju. Jedini "pristojan" meč koji sam igrao protiv njega bio je u Torinu krajem 2022. U tom meču sam servirao za drugi set. Bilo je tesno. Od tada sam bio prilično loš u mečevima protiv njega. Mislim da moram da budem na mnogo većem nivou. Nadam se da mogu da odigram kao protiv Cicipasa", rekao je Fric.

Fric je do sada protiv Novaka osvojio samo dva seta i to oba na Australijan openu 2021. godine.

"Nije imao mnogo razloga da menja igru ili strategiju jer mu je uvek išlo. Protiv drugih sam išao napred, nazad. Nekad pobedim, nekad izgubim. Protiv Novaka je bilo jednosmerno. Osećam da je protiv mene igrao isto svaki put", zaključio je ovaj 26-godišnjak.

Podsetimo, Srbin i Amerikanac će meč igrati po australijskom vremenu 24. januara, ali još uvek nije poznat termin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()