'Izgubio sam od Đokovića, jer sam bio tvrdoglav': Medvedev se prisetio teškog poraza u finalu US opena

Srpski teniser u završne turnire ove sezone ulazi sa pozicije broj 1 na ATP listi

27.10.2023. 13:59
  • Podeli:
danil medvedev, novak đoković - finale US opena 10 sept 2023 - Tanjug AP Photo Frank Franklin II-653ba03092bcc.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Primakao se kraj teniske sezone i svi sada sa nestrpljenjem iščekujemo kakav će biti ishod trke za čelnu poziciju na ATP listi na kraju godine - da li će naš Novak Đoković odoleti naletima Španca Karlosa Alkaraza?

To ćemo saznati nakon poslednja dva velika turnira u 2023. u pojedinačnoj konkurenciji, u Parizu i Torinu, ali mi se navijački nadamo da će posle njih Srbin ostati tamo gde je i sada - na čelu ATP karavana.

Razlog za to je i činjenica da je Novak bio izvanredan na velikim turnirima ove sezone i da će u predstojeće duele ući sa rekordne 24 grend slem titule, od kojih je 24. osvojio upravo na poslednjem turniru na kojem je i igrao - US openu.

O tom finalu, u kojem je Đoković pobedio Danila Medvedeva, sada je govorio i Rus, koji je odgovarao na pitanje da li bi nešto menjao iz tog duela sa Novakom u Njujorku.

"Da sam primenio drugu taktiku, možda bih uzeo set, a možda i ne. Ne znam. Što se tiče pozicije kako da odgovorim Novaku u budućnosti, onda da. To su teniske stvari. Posebno protiv dobrog igrača na servisu u mreži, ako ide na spoljnu stranu, na moj forhend, možda će osvojiti tri od četiri ili četiri od pet poena", istakao je Danil Medvedev na Vienna Open.

Sjajni teniser priznaje da je često tvrdoglav, a to ga je možda i koštalo poraza od Novaka Đokovića u Njujorku.

"Imate momente, 30:30 ili 30:40, gde bi Đoković bio pod pritiskom da sam uspeo da odgovorim. Ne treba vam brejk svaki put, potreban vam je povratak u pravi čas. Nisam bio u stanju da mu odgovorim kako sam želeo, ali sam tokom meča verovao da mogu. Posle meča sam pomislio kako sam bio previše tvrdoglav. Trebalo je nešto da promenim. Ali da sam promenio, nisam siguran da bih ga dobio. Veoma je komplikovano", zaključio je Danil Medvedev.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()