Kecmanović zadovoljan na kraju: Alkaraz odmah kažnjava nedovoljno dobru loptu

Alkaraz uvek traži još više od tebe, ako ne možeš da ispratiš, nema šta da tražiš, ističe srpski teniser

22.01.2024. 13:11
  • Podeli:
miomir kecmanović, australijan open - 20 jan 2024 - profimedia (1)-65ab658fdea84.webp Foto: Profimedia

Za Miomira Kecmanovića Australijan open je završen u osmini finala. Srpski teniser je zadovoljan onim kako je igrao i dokle je stigao, a svestan je da mu je i ogromno iskustvo poslednji meč na grend slemu - duel sa drugim teniserom sveta, mladim Karlosom Alkarazom

Srpski teniser je od Španca poražen rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:0), ali ono što može da ga raduje jeste skok od 19 mesta na ATP listi posle grend slema u Melburnu.

"Mislim da sam igrao OK, da nije bilo toliko loše. Prva dva seta po brejk. Na prvom je bio nec, drugi isto bezveze. Nije bilo da prvi set bukvalno poklonim, kao što mi se dešavalo ranije u ovakvim situacijama. Pričao sam sa jednim komentatorom meča, Karlos je igrao fenomenalno treći set – ja sam imao 71 posto prvog servisa i šest neiznuđenih grešaka. Osećam telo od prethodnih mečeva, malo sam bio sporiji, nije to pomoglo. Ali zadovoljan sam kako je prošao turnir", rekao je Kecmanović.

Osvrnuo se srpski teniser i na igru Karlosa Alkaraza, koji je bio agresivan i pogađao kada je bilo najbitnije.

"Bio sam nekoliko puta blizu brejk lopte, 15:30, 30:30. Stalno je bio agresivan, šetao me i ispogađao je kada je bilo najbitnije. Trudiću se da budem agresivniji sledeći put. Dosta te pritiska, ne daje ti vreme i prostor da ti nešto napraviš, odmah kažnjava nedovoljno dobru loptu, a na drugoj strani se i fantastično brani. Uvek traži još više od tebe, ako ne možeš da ispratiš, nema šta da tražiš".

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()