Kraj za Kecmanovića u osmini finala Australijan opena: Alkaraz silan u finišu meča

Pad srpskog tenisera u trenutku

22.01.2024. 11:05
  • Podeli:
Miomir Kecmanović-65ae346653453.webp Foto: AP Photo/Louise Delmotte/Tanjug

Miomir Kemcanović se potrudio da bude ravnopravan protivnik Karlosu Alkarazu i uspeo je. Na kraju nije uspeo da slavi i ode dalje, nego je porazom od drugog tenisera sveta završio učešće na Australijan openu u osmini finala, dostojansveno - 6:4, 6:4, 6:0. 

Brzo su se osvajali poeni i gemovi u duelu srpskog i španskog tenisera, pa je meč trajao samo sat i 48 minuta.

U prvom setu Alkaraz je do prvog brejka stigao odmah i samouvereno, sigurno i agresivno poveo sa 3:1. Nije uspeo Kecmanović da vrati brejk pa se set tako "vozio" do kraja - osvajanjem gem za gem do 6:4.

U drugom je Španac brejk napravio u sedmom gemu za 4:3, a potom je i potvrdio brejk u gemu na svoj servis - 5:3. Kada je Alkaraz bio u prilici da iznova oduzme gem Kecmanoviću ispustio je prvu set loptu, dao protivniku prednost, a potom i poen za nastavak igre - 5:4. 

Brzo je potom Karlos rešio set u svoju korist. Ne sa nulom, čak i sa jednom propuštenom set loptom, ali se nije mnogo namučio. 

Neobjašnjivi pad

U trećem, odlučujućem setu, Kecmanović je posustao. Slomila ga je dominacija protivnika, pa i kada je zaigrao Španac bi ga brzo nadigrao. 

Prva tri gem pripala su Alkarazu, odnosno u tih 3:0 uzeo je dva brejka Srbinu za samo 14 minuta igre. 

A potom je nastavio u istom ritmu da nastavlja niz gemova. Na kraju je set osvojio sa nulom - 6:0.

Alkaraz sledeći meč, za polufinale, igra protiv Nemca Aleksandra Zvereva.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()