Malo se ko ovome nadao: Šta Đoković dobija od Australijan opena?

I dalje je najbolji na svetu

26.01.2024. 08:42
  • Podeli:
Novak Đoković 1-65b3622ee5efa.webp Foto: AP Photo/Andy Wong/Tanjug

Nije Novak Đoković osvojio 11. pehar na Australijan openu, jer je poražen u polufinalu od Italijana Janika Sinera 3:1 (6:1, 6:2, 6:7, 6:3) koji je odigrao jednu od najboljih partija u karijere. Međutim, srpski teniser Melburn ne napušta praznih ruku.

Šta je sve Novak Đoković zaradio na prvom grend slem turniru u sezoni?

Samo novac. Prolaskom u polufinale Novak je uspeo da obezbedi sebi zaradu od nekih 653.000 dolara, američkih.

Ostaje najbolji teniser sveta i na prvom mestu ATP liste, ali je tu gde jeste mogao da ima mnogo više bodova. Ovim plasmanom odbranio je samo 800 bodova, umesto 2.000, od prošle godine. Sada ima 9.855, što je 600 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza

Ali postoji mogućnost da Španca na drugom mestu pretekne Rus Danil Medvede, a to će se desiti ako osvoji Australijan open. U ovom trenutku on igra polufinale sa Aleksanderom Zverevim. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()