Dodik: Svi naši praznici upućuju na porodične vrednosti koje nas okupljaju

Ponoćnom liturgijom u pravoslavnim hramovima širom Republike Srpske počela je proslava Uskrsa

05.05.2024. 08:34
  • Podeli:
milorad dodik reuters-6617b627aa940.webp Foto: Reuters

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, upućujem srdačne čestitke Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vernicima, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Želim da ovo praznično vreme dočekate i provedete u duhu vekovne tradicije našeg naroda. U okolnostima u kojima živimo, vera u vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, te da nas utvrdi u istini da zlo nema poslednju reč", napisao je predsednik RS na društvenoj mreži Iks.

Dodik je naveo da svi pravoslavni praznici, a svakako i Vaskrs, upućuju na porodične vrednosti koje nas okupljaju i koje su nas održale.

"Sabrani u hramovima i u toplini naših domova, sjedinjeni u lepoti komšijskih i prijateljskih odnosa, stičemo ličnu i kolektivnu snagu. Stoga, neka Vaskrsenje Hristovo svima donese tako potrebnu radost i utehu", naveo je Dodik.

Ponoćnom liturgijom u pravoslavnim hramovima širom Republike Srpske počela je proslava Vaskrsa, a episkop banjalučki Jefrem služio je vaskršnju liturgiju u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Vaskršnja liturgija ove godine služena je i u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru, prvi put nakon njenog rušenja 1992. godine.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()