Nesreća na pruzi Šabac-Loznica: Teretni voz naleteo na kamion, povređen mašinovođa

Povređeni mašinovođa je prevezen u bolnicu.

24.06.2024. 14:04
  • Podeli:
voz nesreća pruga šabac loznica srbija kargo tanjug-667965d253d42.webp Foto: Srbija kargo Tanjug

Mašinovođa teretnog voza povređen je danas prilikom sudara sa teretnim kamionom koji se nije propisno zaustavio na deonici pruge Šabac - Loznica, između Štitara i Lešnice, saopštilo je danas preduzeće "Srbija Kargo".

Kako se navodi, do nesreće je došlo na putnom prelazu obezveđenom vertikalnom drumskom signalizacijom,kada je teretni voz naleteo na kamion tovaren šljunkom, koji se nije propisno zaustavio ispred Andrejinog krsta i znaka Stop.

Mašinovođa je povređen i prevezen u bolnicu-

Kompozicija je u sastavu imala 20 praznih vagona i saobraćala je iz Rume za Brasinu.

 Na lice mesta izašle su ekipe MUP-a i Zajedničke komisije "Infrastruktura železnice Srbije" i "Srbija Kargo", koje će utvrditi uzrok incidenta.

"Srbija Kargo" u saopštenju apeluje da se poštuju svi propisi i saobraćajna signalizacija, "jer je to jedini način da se spreče ovakve nesreće i sačuvaju ljudski životi".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()