Zelenski: Put u Evropu i slobodu nije samo politički, već ideološki

Zelenski je naglasio da je put Ukrajine ka Evropi počeo "ne juče, ni pre godinu dana, ni 1991. godine" i da su ga trasirale različite generacije koje su se borile za nezavisnu, evropsku Ukrajinu

28.06.2024. 11:52
  • Podeli:
volodimir zelenski, 16 jun 2024 - foto Alessandro della Valle Keystone via AP Tanjug (3)-666f050273b73.webp Foto: Alessandro della Valle/Keystone via AP/Tanjug

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da put Ukrajine ka Evropi nije samo politički i geografski, već i ideološki.

"Taj put se odvija u različitim pravcima: harkovskom, kupjanskom, zaporoškom, siverskom i drugim pravcima. Ovaj put je težak, ali će ga Ukrajina savladati. Jer kroz to prolazimo zajedno, u svakom kutku Ukrajine koja je, naravno, evropska država. I koja će svakako biti mirna“, rekao je predsednik Zelenski u obraćanju  povodom Dana Ustava, snimljenom dan ranije u Lavovu na putu od Kijeva do Brisela, prenosi Ukrinform.

Zelenski je naglasio da je put Ukrajine ka Evropi počeo "ne juče, ni pre godinu dana, ni 1991. godine" i da su ga trasirale različite generacije koje su se borile za nezavisnu, evropsku Ukrajinu.

"Ovaj put je satkan od različitih sudbina, različitih puteva, različitih ljudi. Ovaj put je pun iskušenja, prepreka, bola koji smo morali da osetimo i volje koja nam omogućava da idemo napred. I to je put kojim danas ide svako od nas", rekao je predsednik.

On je rekao da je Ukrajina sada na putu ka Evropi, ali da je ostalo još mnogo da se uradi.

"Dosta smo prošli, ali mnogo toga je pred nama. Kada ne možete da se zaustavite ili skrenete pogrešno. Kada treba da stignemo tamo. Kada moramo uspešno da završimo ovaj put – put Ukrajine u Evropu", poručio je Zelenski.

Ukrajina danas, 28. juna, slavi Dan Ustava.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()