Slovaci zakazali kada je bilo najvažnije: Belingem i Kejn odveli Englesku u četvrtfinale

Veliki uspeh za slovački fudbal

30.06.2024. 20:37
  • Podeli:
engleska AP PhotoAriel Schalit-6681a13cee863.webp Foto: AP PhotoAriel Schalit

Fudbaleri Engleske savladali su Slovačku na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj rezultatom 2:1.

Slovaci su od samog početka jasno stavili do znanja da će  napasti Engleze, što su i učinili i to uspešno. U petom minutu su izveli uigran napad, Hancko je sa levog boka poslao opasan pas kroz peterac, srećom po Pikforda, tamo je zakasnio Šranc.

U 12. minutu Slovaci su opet bili opasni, ovaj put je Haraslin bio u dobroj poziciji, ali je u poslednjem trenutku izblokiran.

Englezi su donekle uzvratili posle jedne dobre polukontre, Belingem je proigrao Tripijea, kome je lopta odskočila ispred noge, pa ju je poslao daleko preko gola.

Nakon toga je i Kejn imao pokušaj glavom, ali je izblokiran, pa su Englezi dobili samo korner.

U 25. minutu Slovaci su potpuno zasluženo poveli, opet su izveli sjajnu i jasno kreiranu akciju, Strelec je proigrao Šranca koji je nepogrešivo utrčao u prazan prostor i šutirao pored Pikforda za 0:1.

AP PHOTOANTONIO CALANNI
 

Slovaci su potom očekivano malo zastali, povukli se, a Englezi su i dalje bili bezopasni i prilično bezidejni sa loptom u nogama, osim što je Mejnu u nadoknadi više iz očaja šutirao sa distance bezopasno po Dubravku.

U drugom poluvremenu ništa od gola Fila Fodena, poništio ga je VAR.  U 55. minutu nesporazum kod dodavanja defanzivaca Engleske, a onda i pokušaj napadača Slovačke. U nastavku su Englezi kružili oko šesnaesterca Slovačke, pokušavali nešto centaršutevima da učine, ali ništa od toga nije bilo.

U 78. minutu odličan centaršut Fodena, potom i šut Kejna, koji je bio usamljen, ali je loše zahvatio loptu glavom, pa je i lopta prošla pored stative.

AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER
 

Do kraja meča sjajno su se branili Slovaci, ali Belingem je u nadoknadi postigao sjajan gol za 1:1. U 91. minutu, Kejn je doneo totalni preokret Englezima. Kombinovali su Slovaci ali nisu imali snage za nešto više pa je rezultat ostao 2:1.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()