Tragedija u Kragujevcu: Nađena dva tela u stanu, sin umro pored majke

Nesrećni čovek bio je dugo godina teško bolestan

30.05.2024. 17:35
  • Podeli:
hitna shutterstock-6644b6586230a.webp Foto: Shutterstock

Tela M.K. (84) i njenog sina S. (65) pronašle su komšije u stanu u kragujevačkom naselju Bubanj.

Hitna pomoć utvrdila je da je Mirjana mrtva danima i da je njen sin bio u teškom stanju, ali je u tom trenutku još uvek bio živ. Uprkos pokušaju reanimacije, Slaviša je ubrzo preminuo.

Komšinica sa istog, drugog sprata zgrade u ulici Crvene zastave 5, Milja Vesović, prva je primetila da se Mirjana i sin Saša, kako su ga zvali, ne pojavljuju neko vreme.

"Vrata su bila otključana. Kada sam ušla unutra, Mira je ležala na podu na tri jastučeta. Bila je pokrivena. Prišla sam i kada sam je dodirnula, čelo joj je bilo ledeno. Sva sam se naježila", prenosi Kurir. 

Onda je Milja potražila i sina, koji je bio psihijatrijski bolesnik. Njega je zatekla u sobi gde je takođe ležao na podu.

"Ležao je u svojoj sobi, na leđima. Povukla sam ga za nogu, ali nije reagovao. Posle su lekari hitne pomoći rekli da mu je samo još mozak funkcionisao. Zato su prvo njega odvezli sanitetom da pokušaju da ga ožive", dodaje Milja.

Komšinica kaže da su lekari pretpostavili da je Mira mrtva oko četiri dana. S obzirom da je Više javno tužilaštvo dalo nalog za obdukciju tela majke i sina, nakon toga znaće se vreme smrti i šta je do nje dovelo.

Kako za Kurir kaže komšinica, ali i drugi stanari, Mira i Slaviša su živeli sami. Mira je primala porodičnu penziju koju je nasledila posle smrti svog supruga, dok je Slaviša primao invalidsku penziju.

Svojevremeno je radio u nekadašnjoj kragujevačkoj štampariji „Nikola Nikolić“, a penzionisan je pošto je psihički oboleo. Bio je oženjen, ali ga je žena odavno napustila. Iz tog braka ima ćerku. 

Komšije dodaju da Miru i Sašu godinama od rodbine niko nije obilazio.

Više javno tužilaštvo saopštilo je da će se posle obdukcije i drugih istražnih radnji znati sve okolnosti koje su dovele do smrti majke i sina u njihovom stanu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()