Za krađu antikviteta vrednih 13.000 evra na Malti optužena žena iz Srbije

Žena iz Srbije uhapšena je zbog sumnje da je ukrala tri antičke vaze i časovnik iz Palate Velikog majstora na Malti

24.04.2024. 20:34
  • Podeli:
uhapšena žena, hapšenje - profimedia-65859d4ac9da3.webp Foto: Profimedia

Žena iz Srbije, koja je bila angažovana na restauraciji Palate Velikog majstora na Malti, optužena je da je ukrala antikvitete iz te istorijski važne zgrade u Valeti u vrednosti od 13.000 evra. Negirala je krivično delo.

Žena iz Srbije uhapšena je zbog sumnje da je ukrala tri antičke vaze i časovnik iz Palate Velikog majstora na Malti, prenosi Tajms of Malta. Negirala je krađu.

Žena, koja je, kao arhitekta, bila angažovana na restauraciji tog istorijski važnog objekta na Malti, bila je angažovana kao projektni menadžer restauracije i, kako se navodi, imala je pristup celoj palati tokom poslednjih šest meseci višegodišnje rekonstrukcije objekta.

Palata je za posetioce ponovo otvorena u januaru ove godine, a krađa predmeta prijavljena je 5. aprila.

Sudu je rečeno da predmeti koje je žena navodno ukrala nisu vraćeni.

Na sudu se čulo da optužena, koja je u sudskim podnescima opisana kao arhitekta, ima problem sa zloupotrebom supstanci i da je bila na uslovnoj slobodi za slična krivična dela.

Advokat Rakel Tua rekla je da se ona ne može identifikovati na snimcima koje poseduje policija.

Nakon što je tužilaštvo ukazalo na krivični dosije i činjenicu da njeni saradnici tek treba da svedoče, odbijena joj je kaucija, prenosi RTS.

Tajms of Malta je juče objavio da je policija identifikovala osumnjičenu nakon što je pregledala snimke sa nekoliko sigurnosnih kamera. Sve tri vaze i časovnik procenjeni su na 13.000 evra.

Nestanak vaza i sata usledio je manje od mesec dana nakon što su dve zlatne medalje u vrednosti od 400.000 evra ukradene iz Pomorskog muzeja u Vitoriozi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()