Dačić proglasio crveni nivo pretnji od terorizma, pojačano prisustvo policije

Dačić je naglasio da će građani sigurno videti veće prisustvo snaga bezbednosti na raznim mestima koja su bitna za javni interes

29.06.2024. 17:48
  • Podeli:
ivica dačić sava radovanović tanjug-665ca43a07a3e.webp Foto: Sava Radovanović Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je proglasio "crveni nivo" bezbednosnih pretnji od terorizma imajući u vidu da je i tužilaštvo današnji napad na žandarma kod izraelske Ambasade u Beogradu okarakterisalo kao teroristički i naglasio da će u skladu s tim biti povećano prisustvo policije ispred ambasada, institucija i svih mesta gde boravi veći broj ljudi.

"U skladu sa instrukcijama, pravilima koja postoje, instrukcijama Saveta za nacionalnu bezbednost, pošto je došlo do ovog terorističkog akta, kao ministar unutrašnjih poslova proglasio sam crveni nivo bezbednosnih pretnji od terorizma", rekao je Dačić pošto je sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom posetio u Urgentnom centru ranjenog žandarma Miloša Jevremovića.

Dačić je naglasio da će građani sigurno videti veće prisustvo policije na raznim mestima koja su bitna za javni interes, odnosno gde boravi veći broj ljudi, ne samo ambasade i državne službe, nego i kad su u pitanju tržni centri ili druga mesta gde ima puno ljudi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()