U većini čačanskih škola nema nastave

U petak takođe neće biti nastave

04.05.2023. 10:41
  • Podeli:
skola-ucionica-fotopixabay.jpg Foto: Pixabay

Sindikat obrazovanja Čačak, koji broji 28 škola na teritoriji grada Čačkai opštine Lučani, odlučio je da danas i sutra budu radni ali ne i nastavni dani. 

Ta odluka doneta je povodom tragedije koja se dogodila juče u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", kada je učenik sedmog razreda pucao i ubio devet, a povredio sedam osoba.

Predsednik Sindikata obrazovanja čačak Vladimir Adžić izjavio je da će se u datim školama održati sastanci sindikalnih organizacija i da će biti upućen poziv zaposlenima u obrazovanju, đacima, njihovim roditeljima ali i svim građanima, da se u petak u 11 časova i 55 minuta okupe na gradskom trgu u Čačku.

"Čačak je sinoć, na inicijativu predsednika sindikata, u okviru Sindikata obrazovanja Čačak, doneo odluku da danas ne bude nastave u školama, da se održe sindikati, obaveste roditelji šta je se desilo i zbog čega to preduzimamo. Danas smo bez nastave, petak će isto biti bez nastave, s tim što ćemo se na trgu okupiti. Biće skup na trgu u 11 i 55, da Srbija zaćuti na prvi dan žalosti", rekao je Adžić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()