UNA na Sajmu cveća u Beogradu: Za ljubitelje ukrasnog bilja ni hladno vreme nije bilo prepreka

Na izložbi je učestvovalo tridesetak izlagača iz cele Srbije

Autor: Una Đuričić
21.04.2024. 19:14
  • Podeli:

Dok ne smislite te konkretne korake, ipak postoje načini da ulepšate svoju okolinu. Sobno cveće, palme, kaktusi, masline i začini samo su mali deo postavke sajma cveća „Beogradsko proleće“. Svi ljubitelji biljnog sveta raduju se ovoj, već tradicionalnoj izložbi, u kojoj učestvuje tridesetak izlagača iz cele Srbije. Pored nesvakidašnjih biljaka, posetioci mogu da dobiju mnogo besplatnih saveta, i uživaju u razgovoru sa ostalim, koji dele istu strast.

Izložba cveća, iako se mnogo puta selila, nikada nije otišla iz srca Beograda. Od Doma Vojske, preko Doma Sindikata stigla je u Park Manjež, gde se održava već 15 godina. 

"Nesvakidašnje je to što su oblikovane masline, u obliku bonsaija, pa ne znam, razne vrste mirti, začinskog bilja. Ne uzgajaju svi ljudi sve. Tako da se ovde može susresti ne znam svo začinsko bilje, lavanda, ruzmarin, smilje, selen, ne znam, sve što god tražite apsolutno vi na našoj izložbi ovde možete pronaći", kaže za UNU Ada Stolić, inžinjer hortikulture.

Ni hladno vreme, nije moglo da spreči ljubitelje cveća da posete prolećnu izložbu.

Koliko zalivati, da li treba mnogo sunca ili ne, sve nedoumice  možete rešiti upravo ovde.

"Jako je bitno za ozelenjavanje terase, vi morate znati, kako da stavite, koju saksiju da odaberete, kako da stavite drenažni sloj, koja biljka, koja biljka može na to određeno mesto. Znači sve to mora se prilagoditi da biste bili zadovoljni", dodaje Stolić.

Ukoliko niste uspeli da izaberete biljku za sebe ili dobijete neki savet, prva sledeća prilika za to je već 17. maj kada će se u Manježu ponovo okupiti izlagači i ljubitelji cveća.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()