U Grčkoj pronađena mermerna glava Apolona, stara skoro 2000 godina

Među EU diplomatama raste strah od evenutalne Trampove pobede na izborima u Americi

12.04.2024. 07:32
  • Podeli:
Apolon_Valbandon_Sasa Miljevic Pixsell-63a37476468f4.webp Foto: Sasa Miljevic / Pixsell

Grčki arheolozi otkrili su mermernu glavu Apolona staru 1.800 godina u drevnom gradu Filipi na severozapadu zemlje.

Artefakt, koji je pronašao tim od 15 studenata sa Aristotelovog univerziteta u Solunu, datira iz II-III  veka naše ere, prenosi Juronjuz.

Veruje se da je drevna mermerna glava prerađena u srednjem veku, a pretpostavlja se da je služila kao ukras za fontanu na gradskom trgu.

Glava je pronađena u toku iskopavanja u Filipima, u okviru projekta koji je pokrenuo Univerzitet 1960-ih.


 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()