Bugarska šalje 100 vojnika kao pojačanje Kforu

U sastavu Kfora Bugarska je imala 142 vojnika

21.03.2024. 12:02
  • Podeli:
KFOR Zvecan_Tanjug-6475aa829a231.webp Foto: Tanjug

U Bugarskoj će biti organizovan svečani ispraćaj vojnog kontingenta od oko 100 vojnika koji će dodatno ojačati mirovnu misiju NATO-a na Kosovu i Metohiji.

U sastavu Kfora Bugarska je imala 142 vojnika, prema izveštaju mirovne misije NATO na KiM.

Svečani ispraćaj bugarskih vojnika upriličen je u Jambolu na centralnom trgu, prenosi Radio Bugarska.

Kontingent je završio obuku u sastavu 42. mehanizovanog bataljona – Jambol i dobio ocenu „borbeno spremnim“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()