Nemačka udvostručuje broj vojnika u KFOR-u

Pistorijus je naglasio da je Nemačka spremna da pošalje još vojnika kasnije ako bude potrebno

05.02.2024. 17:57
  • Podeli:
KFOR_nemačka vojska_Foto Sina Schuldt dpa-6477a11dc33b0.webp Foto: Sina Schuldt / dpa

Nemačka će udvostručiti svoj doprinos od oko stotinu vojnika u mirovnoj misiji koju predvodi NATO na Kosovu i Metohiji, kao znak privrženosti Berlina regionalnoj bezbednosti, izjavio je nemački ministar odbrane Boris Pistorijus.

On je tokom posete Prištini rekao da će Nemačka do proleća poslati još jednu grupu svojih vojnika, kao dodatak grupi od 99 nemačkih vojnika koji su već članovi misije koja broji gotovo 4.500 članova.

Pistorijus je naglasio da je Nemačka spremna da pošalje još vojnika kasnije ako bude potrebno.

"Verujem da je signal snažan i da izražava našu perspektivu u vezi sa stabilnošću u regionu", istakao je Pistorijus tokom zajedničke konferencije za novinare sa predsednikom samoproglašenog Kosova Vjosom Osmani.

NATO ojačava misiju Kfora nakon dva velika incidenta na Kosovu i Metohiji prošle godine, napominje AP. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()