Određen jednomesečni pritvor dvojici Srba zbog sukoba sa kosovskom policijom u Banjskoj

Sva trojica su osumnjičena za "teška krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti i teroristička dela".

26.09.2023. 12:55
  • Podeli:
srbi banjska kosovska policija sud AP PhotoVisar Kryeziu via Tanjug-6512c2275e4fe.webp Foto: AP PhotoVisar Kryeziu via Tanjug

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor još dvojici Srba osumnjičenih za učešće u sukobima sa tzv. kosovskom policijom, u nedelju u selu Banjska kod Zvečana.

Ta mera je određena Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, prenosi Reporteri.

Advokat Maksimovića najavio je u izjavi medijima da odbrana planira da podnese žalbu.

On je dodao da njegov klijent juče nije mogao da da izjavu, ali da će tražiti da on bude saslušan što pre.

Osnovni sud u Prištini juče je odredio meru pritvora od 30 dana V.T, koji je takođe osumnjičen za učešće u sukobima  u Banjskoj.

U saopštenju suda se navodi da je saslušanje osumnjičenog održano u Univerzitetskom kliničkom centru u Prištini, gde se on nalazi na lečenju, prenosi Reporteri.

Sva trojica su osumnjičena za "teška krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti i teroristička dela".

"Mi smo sudu ukazali na neke činjenice koje smatramo da su relevantne i koje pokazuju da se radi o nečemu što je možda i nesporazum više nego bilo šta što bi moglo da ima veze sa krivičnim delom. Sutra ću izjaviti žalbu, pa ćemo da vidimo kako će sud naše žalbe razmotriti“, kazao je advokat Dušana Maksimovića Dejan A.Vasić, prenosi Kossev info.

Medijima se ispred suda u Prištini obratila i Maksimovićeva sestra, Biljana.

QApsolutno sam sigurna da će istraga pokazati svoje, da će se pokazati istina u vezi sa mojim bratom. Svi smo uz njega. Istraga će pokazati istinu“, rekla je ona.

U selu Banjska je u noći između subote i nedelje došlo do sukoba lokalnih Srba i tzv. kosovske policije, pri čemu su poginula četvorica Srba i jedan policajac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()