Vučić se sastao sa ministrom spoljnih poslova Danske

Ovim povodom predsednik Srbije oglasio se na svom Instagram profilu

28.09.2023. 14:58
  • Podeli:
vučič danska tanjug sava radovanovic-6515783f97325.webp Foto: Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Larsom Lekeom Rasmusenom.

"Dobar razgovor sa šefom danske diplomatije kojeg sam upoznao sa, do sada, najopasnijim razvojem situacije na KiM, ukazavši da su poslednja dešavanja posledica terora koji se već duže vreme sprovodi nad tamošnjim srpskim stanovništvom. Ponovio sam zahtev da bezbednost na severu KiM preuzmu pripadnici KFOR, koji ima kapacitet da spreči nasilne akcije Prištine", objavio je predsednik na svom Instagram nalogu i dodao:

"Razgovarajući o bilateralnim odnosima, izrazio sam interesovanje za intenziviranje ekonomske saradnje sa Kraljevinom Danskom koja ima značajne potencijale, posebno zbog dosadašnjih uspešnih danskih investicija u Republici Srbiji."

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()