Vučić se sastao sa Micotakisem u Atini

Predsednik Vučić se nalazi u službenoj poseti Grčkoj

19.11.2022. 08:15
  • Podeli:
micotakis vučić twitter @primeministerGR-1668842041208.webp Foto: Twitter@primeministerGR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć u Atini sa predsednikom Vlade Republike Grčke Kirjakosom Micotakisom.

"Hvala dragom prijatelju Kirjakosu Micotakisu na srdačnom dočeku. Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji, svim temama od značaja ne samo za naše zemlje, već i za ceo region", naveo Vučić, objavljeno je na Instagram stranici busucnostsrbijeav.

Predsednik je naveo da je još jednom zahvalio na podršci koju Grčka pruža Srbiji na svom putu ka EU.

"Pričali smo i o energetskoj situaciji, kao i međusobnoj podršci tokom izazovnih vremena koja su pred nama", istakao je Vučić.

Ranije danas Vučić je naveo da na sastanku sa Kirjakosom Micotakisom očekuje da se učvrste i snažno unaprede politički i ekonomski odnosi dve zemlje.

"Da budem pomalo ličan, poseta Atini mi je svakako draža od one koja dolazi posle nje", napisao je Vučić, aludirajući na sastanak u Briselu sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, na koji je pozvala EU.

 

Grčki premijer Kirjakos Micotakis naveo je da je sa predsednikom Vučićem u Atini detaljno razgovarao o bilateralnim odnosima, ali i o regionalnom razvoju i još bližoj saradnji.

"Večera sa prijateljem Aleksandrom Vučićem u Atini. Imali smo priliku da razgovaramo detaljno o našim bilateralnim odnosima, regionalnom razvoju i o načinima kako možemo bliže da sarađujemo u ovom teškom periodu za sve, o ratu u Ukrajini i energetskoj krizi", naveo je grčki premijer na Tviteru.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()