Vučić se sastao sa predsedavajućom Saveta bezbednosti Frejzir

Sednicu Saveta bezbednosti otvoriće predsedavajuća Savetu bezbednosti Vanesa Frejzi

22.04.2024. 16:08
  • Podeli:
vucic-6614dcd01f046.webp Foto: Sarah Meyssonnier/Pool via AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas pre početka sednice Saveta bezbednosti sa predsedavajućom Savetu bezbednosti UN i stalnom predstavnicom Malte pri UN Vanesom Frejzir u zgradi Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Sednicu Saveta bezbednosti otvoriće predsedavajuća Savetu bezbednosti Vanesa Frejzir. Srbiju će predstavljati predsednik Vučić, a Prištinu predsednica privemenih institucija Vjosa Osmani.

Specijalna predštavnica generalnog sekretara UN i šefica UNMIK-a Karoline Zijade, predstaviće na sednici redovni šestomesečni izveštaj o radu Misije UN na Kosovu i Metohiji.

Tokom dana, predsednik Vučić prisustvovaće prijemu koji priređuje Stalna misija Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama za stalne predstavnike država članica UN. 

Vučić se sastati i sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom, kao i sa Mohamedom Abušahabom, stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()