Dodik: BRIKS je izlaz za RS jer je to organizacija zemalja koje se međusobno poštuju

Dodik učestvuje na samitu BRIKS-a koji se održava u Kazanju od 22. do 24. oktobra

21.10.2024. 20:12
  • Podeli:
Tan2024-04-1821562460_1 milorad dodik AP PhotoRadivoje Pavicic-663f14ce0096a.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da BRIKS vidi kao izlaz za Srpsku, zbog toga što je to, kako je naveo, organizacija zemalja koje se međusobno poštuju i sarađuju, dok je EU "organizacija ze ucene".

 "Ovo je svet saradnje, a ne ultimatuma", rekao je Dodik u intervjuu za NTV.

Prema rečima Dodika EU stalno pokušava da postavlja neke zahteve, "usput nudeći novac ili nešto slično". 

"Ovo liči na neku vrstu cenjkanja, a ne saradnje", istakao je Dodik, navodeći da Brisel stalno izdaje neke naredbe i ultimatume šta treba da se radi.

Dodik je ocenio da je RS i celom svetu potrebna alternativa. 

"Naravno, Amerika ima vojnu moć, to je tačno, ali ona više nije finansijski, politički ili ekonomski centar sveta. Ona samo preti svetu sankcijama. Čini mi se da Zapad iz očaja, iz neuspeha, stalno smišlja neke nove pakete, izmišlja neke nove sankcije. Ali ruska ekonomija raste, a dve trećine svetskih zemalja je sada na strani Rusije", rekao je Dodik.

Dodik učestvuje na samitu BRIKS-a koji se održava u Kazanju od 22. do 24. oktobra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()