Dodik: Očekujem da Šmit doživi potpunu delegitimizaciju u Srbiji

Drago mi je što u Srbiji čujemo da je on Šmit, a ne visoki predstavnik u BiH, rekao je Dodik

04.04.2024. 19:15
  • Podeli:
milorad dodik, dan policije republike srpske, 4 april 2024 - foto Srna Borislav Zdrinja (4)-660ea22a267d5.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarisao je susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Kristijanom Šmitom i pre nešto što je do njega došlo u Beogradu i istakao da očekuje da će Šmit doživeti potpunu delegitimizaciju u Srbiji.

Rekao je da je laž sve što Šmit planira da saopšti na sastanku sa predsednikom Vučićem u vezi sa imovinom. Ponovio je da je pitanje imovine Srpske i Federacije BiH određeno Dejtonskim sporazumom.

"Uvek smo spremni da sednemo sa predstavnicima FBiH, a ne sa Šmitom ili bilo kim. Taj problem suštinski ne postoji. Ovo što sada postoji samo treba da se legalizuje - FBiH neometano raspolaže imovinom na svom prostoru, kao i mi na svom", rekao je Dodik novinarima, prenela je Srna.

Podsetio je da je Vučić javno rekao da treba insistirati na slovu Dejtona i to je suština tih sastanaka i bilo čega što treba raditi ubuduće.

"Mi već decenijama govorimo o poštovanju slova Dejtona. A strani faktori ne žele slovo Dejtona, već da ovde sprovedu moć i uruše politički sistem, uvodeći neke finansijske i druge sankcije", naveo je Dodik.

On je rekao da "lažni Šmit" nije taj koji treba da nađe rešenje za imovinu.

"Razumemo situaciju u kojoj je Vučić, a što se tiče imovine, Šmit ne može ništa da pokaže. On je lažan i privatno je lice. Drago mi je što u Srbiji čujemo da je on Šmit, a ne visoki predstavnik u BiH", istakao je Dodik.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()