Dodik: Pojedinci rade sve da bi sprečili napredak Republike Srpske

Predsednik Srpske ističe da i međunarodna zajednica ostaje nema na sve provokacije

27.11.2023. 17:35
  • Podeli:
milorad_dodik_pixsell-6560c9082002d.webp Foto: Pixsell

Republika Srpska neće ćutati i ima kapacitet i sredstva da se odbrani od štetnog delovanja, poručio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik.

"Prvo su najavljivali dolazak generalnog sekretara NATO-a Јensa Stoltenberga, plasirali priču da smo već u NATO. Dođe Stoltenberg i objasni im da nema ništa od te priče, a bošnjački član Predsedništva BiH Denis Bećirović i dalje mlati o nekom NATO putu", napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Pojedinci, kaže Dodik, rade sve da bi sprečili napredak Srpske.

"Čovek (Bećirović) je ili senilan ili ne razume. I kako s takvima raditi bilo šta? Blokiraju imenovanje srpskog generala. Rade sve da bi sprečili napredak Srpske, ali im to ne uspeva. Na svim adresama dobijaju isti odgovor i opet idu po svom, ruše dogovore i samu BiH", naveo je Dodik.

Dodik ističe da i međunarodna zajednica ostaje nema na sve provokacije.

"Onda čujete (hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka) Komšića koji bi pravio neku državu oružjem. Kojim oružjem i koju državu bi on čuvao? I međunarodna zajednica ostaje nema na sve njihove provokacije i dizanje panike novim zveckanjem oružja. Ti ljudi krše Dejtonski sporazum, krše Ustav, zakone i celi svet ćuti o tome. Ali Srpska neće ćutati i ima i kapacitet i sredstva da se odbrani od takvog štetnog delovanja", naveo je Dodik.

U BiH je sve lažno: Lažan je SABNOR, lažan je Šmit

Dodik je danas poručio i da je u Bosni i hercegovini sve lažno, kao što je lažan SABNOR BiH, lažan je i visoki predstavnik Kristijan Šmit. On je na društvenoj mreži Iks napisao da je nekakva organizacija SABNOR BiH fantomska i da možda nešto slično postoji kao SABNOR Federacije BiH.

Dodao je da su to verovatno potomci onih koji su 1945. godine prešli u partizane kad su bili sigurni u ishod rata.

"Ne bi trebalo ni komentarisati ovakve nepostojeće organizacije, ali u ovoj zemlji je sve lažno. Kao što je lažan SABNOR BiH, lažan je i visoki predstavnik Šmit", naveo je Dodik.

On je istakao da je ponosan što pripada srpskom narodu, koji je imao dva antifašistička oslobodilačka pokreta u Drugom svetskom ratu, a to su partizanski pokret i otadžbinske vojne jedinice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()