Dodik: SPC je ključna za očuvanje identiteta i opstanak srpskog naroda

Dodik boravi u radnoj poseti Crnoj Gori gde je posetio Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici

27.02.2024. 12:07
  • Podeli:
dodik-65ddc1e7f2487.webp Foto: TANJUG/ SRNA/TIHOMIR BURZANOVIĆ

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je zajedno sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićom posetio Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i kriptu gde se nalazi grob blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Dodika i Mandića su ispred Hrama dočekali paroh podgorički Predrag Šćepanović i đakon Vedran Grmuša, koji je poreklom iz Banjaluke.

Sveštenik Šćpanović je zahvalio Dodiku za pomoć koju je kao predsednik Srpske dao za izgradnju Hrama Hristovog vaskrsenja, kao i za to što je bio gost na dan kada je osveštan, prenela je Srna. 

Nikola Pejović, starešina Hrama zahvalio se na poseti Dodiku, ističući da Hram i verujući narod pamte njegova sva dobročinstva.

"Poseta Dodika je bratska, jer poseta hramu nije dolazak u goste, beć dolazak u dom", rekao je Pejović.

Dodik je rekao da je ovaj hram ispunjen ljubavlju.

"Imao sam priliku da pomognem u izgradnji i zato nisam propustio priliku da ga i posetim. Srpska pravoslavna crkva ključna je za očuvanje identiteta i opstanak srpskog naroda ne samo u Crnoj Gori, već i u Srpskoj i Srbiji. SPC čuva identitet kroz vekove", naveo je Dodik, prenela je RTRS.

Istakao je da je i u nemogućim okolnostima sačuvana naša vera i krsna slava.

"To je ono što svaki Srbin, pogotovo verujući, mora da neguje. Istorija srpskog naroda na ovim prostorima je istorija SPC", naveo je Dodik.

Dodik boravi u radnoj poseti Crnoj Gori, gde će, kako je najavljeno, u Skupštini razgovarati sa predsednikom Andrijom Mandićem, koji je lider Nove srpske demokratije, članice koalicije Zajedno za budućnost Crne Gore.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()