Požar na brdu Gorica lokalizovan: Uhapšeni osumnjičeni za njegovo izazivanje

Tokom gašenja požara lakše su povređena dva muškarca

24.07.2024. 07:30
  • Podeli:
crnogorska policija twitter @PolicijaCG-64196b215a5f1.webp Foto: Twitter@PolicijaCG

Požar koji je zahvatio brdo Goricu, u Podgorici, lokalizovan je oko jedan sat jutros, a odgovorni za njegovo izazivanje su uhapšeni, prenose Vijesti.

Tokom gašenja požara, koji je sinoć najverovatnije izazvao vatromet, lakše su povređena dva muškarca, navodi crnogorski portal.

Zamenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević, u objavi na svom Instagram profilu, saopštio je da je "prvi deo požara, koji je primećen u 21 sat kod vršnog platoa Gorice, najverovatnije izazvan nesmotrenim paljenjem vatrometa".

"A određena lica su tim povodom lišena slobode i predata tužilačkim organima. I taman kad smo uspeli da odbranimo hrastovu šumu čiji zahvatanje bi imalo dalekosežne posledice, izbio je i drugi požar, na nekih 300 metara udaljenosti od svih, tada aktivnih, žarišta, što, nažalost, ukazuje na novo podmetanje", rekao je Rakčević.

Naglasio je da će se istraga sprovesti u saradnji sa Upravom policije.

Rakčević je rekao da su, tokom gašenja požara, lakše povređena dva muškarca.

Zbog požara na brdu Gorica više gradskih i prigradskih naselja u Podgorici ostalo je bez struje, saopštio je Crnogorski elektrodistributivni sistem CEDIS.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()