Da li su Putin i Mask zaista prijatelji: Oglasio se Kremlj

Američki mediji preneli su da se Putin i Mask redovno čuju telefonom

25.10.2024. 13:18
  • Podeli:
Dmitrij Peskov_SPUTNJIK_REUTERS-1667146484099.webp Foto: Sputnjik / Reuters

Portparol ruskog predsedništva Dmitrij Peskov izjavio je danas da su neistinite informacije koje je preneo Vol strit džornal o kontaktima Vladimira Putina i američkog biznismena Ilona Maska.

 "Ne, sve su to neistinite, apsolutno lažne informacije koje su objavljene u Volstrit džornalu", rekao je Peskov, odgovarajući na pitanje novinara da li je Putin imao kontakt sa Maskom posle 2021.

Na pitanje da prokomentariše pisanje američkog lista da je Rusija prenela satelitske podatke jemenskim pobunjenicima, što im je omogućilo da pokrenu raketne napade na zapadne brodove u Crvenom moru, Peskov je naveo da nije pročitao taj članak i da je u američkim medijima izneto "mnogo laži o Kremlju", prenosi RIA Novosti.

"Nažalost, i u ovom članku i u drugim američkim izdanjima u poslednje vreme ima toliko neistina da nemamo običaj da ove časopise prvo čitamo uz kafu, jer ih više ne doživljavamo kao  kredibilne novine koje govore samo istinu", rekao je Peskov.

Povodom izjave lidera Turske Redžepa Tajipa Erdogana da je tokom pregovora sa Putinom u Kazanju uvideo želju ruskog lidera za prekid vatre u Ukrajini, Peskov je naglasio da Rusija nastavlja operaciju u Ukrajini kako bi ispunila svoje zadatke i ostvarila svoje ciljeve.

"Putin je angažovan u nastavku specijalne vojne operacije kako bi se dostigao postavljeni cilj i izvršio zadatak. On ostaje otvoren za postizanje svojih ciljeva kroz pregovore", rekao je Peskov novinarima na pitanje o značenju Erdoganovih reči.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()