Električna mreža u Kijevu u 'vanrednom režimu'

Trebaće dve do tri nedelje da se energetski sistem vrati u normalno stanje.

28.10.2022. 17:40
  • Podeli:
kijev ukrajina pixabay-1666971602998.webp Foto: Pixabay

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da mreža za distribuciju električne energije radi u "vanrednom režimu" i da su isporuke struje u glavnom gradu Ukrajine upola manje nego pre rata.

"Zbog velikog manjka električne energije, od 20 do 50 odsto - gradski sistem za isporuku radi u vanrednom režimu", objavio je Kličko na "Telegramu".

On je potvrdio izveštaje državne kompanije "Ukrenergo" da će u Kijevu i okolnom regionu u narednim danima biti isključenja struje.

Kličko je izrazio nadu da će radnici "Ukrenerga" obnoviti snabdevanje strujom na uobičajeni nivo "za dve do tri sedmice, osim ako se desi nešto što je izvan njihove kontrole", preneo je AP.

Podsetimo, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nedavno je izjavio da je u ruskim napadima u Ukrajini uništena trećina energetskom sistema države.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()