Erdogan: Jednako verujem i Rusiji i Zapadu

On je napomenuo da Turska od Rusije dobija polovinu svih isporuka prirodnog gasa, što je znak solidarnosti dve zemlje.

19.09.2023. 10:19
  • Podeli:
Putin Erdogan-64f5bb2df085d.webp Foto: Anadolija

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da sarađuje sa Rusijom i da joj veruje jednako kao Zapadu.

"Nemam razloga da im ne verujem. Rusija je pouzdana baš kao što je i Zapad pouzdan. U poslednjih 50 godina stojimo na pragu EU i trenutno ne verujem Rusiji manje nego Zapadu", rekao je Erdogan u intervjuu za američku televiziju Pi-Bi-Es.

On je napomenuo da Turska od Rusije dobija polovinu svih isporuka prirodnog gasa, što je znak solidarnosti dve zemlje.

"Preduzimamo zajedničke korake napred, a sarađujemo i u namenskoj industriji. Sve ovo možemo da uradimo zajedno sa Rusijom", naglasio je Erdogan.

Prema njegovim rečima, Ankara i članice EU imaju različite stavove u vezi sa Rusijom, koja je "jedan od njegovih najbližih suseda" i deli zajedničku istoriju sa Turskom.

Erdogan prognozira da će sukob u Ukrajini trajati dugo, ali ističe da se Turska nada što skorijem njegovom završetku, preneo je TASS.

Turski predsednik dodao je da se Moskva "zaista pridržava stava da sukob u Ukrajini treba što pre da se završi". 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()