Erdogan: Turski obaveštajci u Siriji eliminisali vođu Islamske države

On je eliminisan u subotu u specijalnoj operaciji koja je izvedena u Siriji

01.05.2023. 08:08
  • Podeli:
Recep Tayyip Erdogan_REUTERS-639618703b05d.webp Foto: Reuters

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je sinoć da su turske obaveštajne snage u Siriji eliminisale vođu Islamske države Abu Huseina al-Kurašija.

"Nacionalna obaveštajna služba Turske dugo je pratila lidera Islamske države Abua Huseina al-Kurašija. On je eliminisan u subotu u specijalnoj operaciji koju su izvele turski obaveštajci u Siriji", rekao je Erdogan za državnu televiziju, prenela je Anadolija.

Al-Kuraši je preuzeo liderstvo nad Islamskom državom nakon smrti prethodnog vođe Abua al-Hasana.

Portparol ID Abu Umar al-Mudžahir ga je proglasio kalifom ISIS u novembru 2022. godine, navodi Anadolija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()