Izrael upozorio Francusku: Teroristi planiraju napad na Izraelce tokom OI

Na Olimpijadi u Parizu 88 izraelskih sportista nalazi se pod danonoćnom zaštitom francuskih bezbednosnih službi

25.07.2024. 15:03
  • Podeli:
francuska pariska policija, pariz, notr dam, 22 jul 2024 - foto Reuters (4)-669ea2f57c232.webp Foto: Reuters

Izrael je upozorio Francusku da, kako je naveo, teroristi koje podržava Iran, planiraju napad na Izraelce tokom letnjih Olimpijskih igara u Parizu koje počinju sutra.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac poslao je pismo francuskom kolegi Stefanu Sežurneu u kojem je upozorio na zaveru koju podržava Iran da se izvrši napad na izraelsku delegaciju na Olimpijskim igrama, preneo je Tajms of Izrael.

"Postoje oni koji nastoje da potkopaju slavljeničku prirodu ovog radosnog događaja. Trenutno imamo procene u vezi sa potencijalnom pretnjom koju predstavljaju teroristi koje podržava Iran i druge terorističke organizacije koje imaju za cilj da izvrše napade na članove izraelske delegacije i izraelske turiste tokom Olimpijade", naveo je Kac u pismu.

Kac je izrazio zahvalnost francuskim zvaničnicima zbog "mera bezbednosti bez presedana" za zaštitu Izraelaca na Olimpijadi, kao i na tome što je francuska vlada odbila pozive da se Izraelu zabrani učešće na igrama.

Na Olimpijadi u Parizu 88 izraelskih sportista nalazi se pod danonoćnom zaštitom francuskih bezbednosnih službi, a takođe ih čuvaju i zvaničnici izraelske obaveštajne agencije Šin Bet usred niza pretnji Izraelcima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()