Izrael uspostavio novu zatvorenu vojnu zonu na libanskoj granici

Kako navodi IDF, do tog poteza je dosšlo nakon najnovije procene situacije vezane za kopnene operacije vojske u južnom Libanu.

07.10.2024. 20:05
  • Podeli:
izrael, aškelon, gvozdena kupola, pvo, protivvazdušna odbrana, napad irana na izrael, iran - 1 okt 2024 - foto Reuters-66fc40d866c23.webp Foto: Reuters

Izraelska vojska danas je saopštila da je uspostavila novu zatvorenu vojnu zonu na granici sa Libanom, u oblastima Roš Hanikra, Šlomi, Hanita, Adamit i Arab al-Aramše.

Kako navodi IDF, do tog poteza je dosšlo nakon najnovije procene situacije vezane za kopnene operacije vojske u južnom Libanu.

To je četvrta zatvorena vojna zona uspostavljena na severnoj izraelskoj granici otkako je IDF pokrenuo kopnene operacije u Libanu prošle nedelje, piše Tajms of Izrael.

Ovom naredbom civilima je zabranjen boravak u oblastima u kojima deluje izraelska vojska, uključujući područja u Izraelu preko granice od libanskih sela se vode borbe.

Posle nekoliko dana velikih vazdušnih napada na Bejrut i širom juga Libana, Izrael je objavio 1. oktobra da je IDF započela "ograničene, lokalizovane i ciljane kopnene napade" na Hezbolah.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()