Izraelski tenkovi napredovali dublje u zapadni deo Rafe, poginulo osam osoba

Snažno granatiranje i pucnjava pogodili su šatore raseljenih porodica u oblasti Al Mavasi, naveli su žitelji grada i palestinski lekari

19.06.2024. 14:12
  • Podeli:
izraelska vojska, izraelski tenkovi vojnici, vojska izraela, izrael, pojas gaze - 5 jun 2024 - profimedia-6672ca571027b.webp Foto: Profimedia

Izraelski tenkovi potpomognuti ratnim avionima i dronovima napredovali su danas dublje u zapadni deo grada Rafa u Pojasu Gaze, pri čemu je poginulo osam osoba, naveli su žitelji Rafe i palestinski lekari.

Stanovnici su kazali da su izraelski tenkovi posle ponoći ušli u pet naselja, preneo je Rojters.

Snažno granatiranje i pucnjava pogodili su šatore raseljenih porodica u oblasti Al-Mavasi, rekli su oni.

Lekari i Hamasovi mediji navode da je osam Palestinaca ubijeno u Al Mavasiju i da su mnoge porodice u panici pobegle na sever.

Oni nisu identifikovali poginule, a izraelska vojska je navela da razmatra izveštaj.

Stanovnici su kazali da su snage izraelske vojske digle u vazduh nekoliko domova u zapadnom delu Rafe. 

Izraelske snage su opustošile veći deo Gaze i zauzele veći deo palestinske teritorije, ali tek treba da postignu zacrtani cilj da unište Hamas i oslobode izraelske taoce, navela je agencija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()